Andreea Raicu: Trebuie să ai curajul să ieși din zona de confort!

  andreea raicu cititori

Andreea Raicu este femeia cu o carieră de 20 de ani de televiziune și în același timp cu o activitate bogată în zona de fashion și frumusețe. A intrat în lumina reflectoarelor în anul 1995, când a devenit prima româncă laureată a galei Elite Model Look de la Seul. De asemenea, în anul 2015 a fost numită Ambasador al Solidarității Internaționale.

Pentru că a lucrat vreme îndelungată în televiziune și a moderat diverse emisiuni, am vrut să aflăm de la Andreea ce a determinat-o să aleagă această meserie de la bun început.

Acum douăzeci și ceva de ani, când am intrat în televiziune, practic am intrat într-un context. Nu a fost o alegere. Aveam 19 ani, nu știam nimic despre această meserie și mi-aduc aminte că am dat o probă pentru Ora 7: Bună dimineața!La momentul respectiv o făcea Andi Moisescu. Mi-au spus că a fost bine, ceea ce pe mine m-a mirat înfiorător de tare pentru că, pe lângă faptul că vorbeam foarte repede, aveam și o voce de cap. Eram ca o sonerie și singurele lucruri pe care le-am făcut au fost orele de dicție. Așa am intrat în televiziune și Ora 7: Bună dimineața! a fost o experiență foarte grea și foarte neplăcută, dar care m-a învățat enorm de multe. Practic m-au aruncat într-un show de televiziune live, fără să am niciun fel de pregătire decât dicția. Mi-a fost foarte greu pentru că nimeni nu avea timp și disponibilitatea să mă învețe lucruri. A trebuit să le învăț singură din mers, cu multe costuri și cu multe luări peste picior ale colegilor. Acum recunosc, e cea mai bună școală pe care puteam să o fac.

andreea raicu biblioteca

Am întrebat-o pe Andreea Raicu care este emisiunea sau proiectul de suflet din cei douăzeci de ani de televiziune.

Sunt multe proiecte și fiecare dintre ele mi-a adus ceva nou, m-a ajutat să cresc. Îmi aduc aminte că am făcut Reuniunea de clasă, acum foarte mulți ani. A fost pasul de la o emisiune de nișă către o emisiune de divertisment. După am făcut Big Brother, care a fost primul cel mai mare reality show din lume și a fost o experiență fantastică. Fiecare emisiune m-a ajutat să cresc și m-a făcut să învăț lucruri foarte frumoase.

Ce sfat ai da unui tânăr care ar dori o carieră în televiziune, dar poate nu are curajul să încerce?

În primul rând să înțeleagă de ce ar vrea să își aleagă o carieră în televiziune. Își dorește să facă asta pentru că este pasionat sau pentru că e ceva ce dă bine? Dacă este a doua variantă l-aș sfătui să nu facă asta. De asemenea, să înțeleagă că e o meserie în care trebuie să muncești foarte mult. O meserie în care uneori nu există weekend-uri. Trebuie să fii prezent acolo și să îți faci meseria extrem de bine.

andreea raicu semneaza

În prezent, Andreea Raicu deține propria revistă online prin care inspiră milioane de femei să trăiască în echilibru cu ele și nu numai. A descoperit de-a lungul anilor că există o altă lumină decât cea a reflectoarelor, care poate să o facă să se simtă mai liberă.

Am aflat mai multe lucruri chiar de la Andreea, în cadrul lansării cărții: “Descoperă-te”, care a avut loc la Cluj-Napoca. Am povestit despre feminitate împlinită, despre bunătate, compasiune, acceptare, curaj și frumusețe.

Trebuie să ai curajul să ieși din zona de confort! Am fost crescută cu o presiune a perfecțiunii și mi se părea că lucrul acesta era cea mai mare calitate a mea. Îmi doream mult să fiu perfectă. Am înțeles că era cel mai rău lucru care se poate întâmpla.Perfecțiunea nu face altceva decât să te încarcereze, te abandonează într-un loc anume.

Nu poți să evoluezi decât dacă ieși din zona ta de confort.

A ieși din zona de confort, înseamnă că trebuie să faci ceva nou și nu poți să fii perfect în ceva nou pentru că nu știi ce e acel nou. Drept pentru care ajung să moară visele și dorințele undeva, într-un loc în care nu poți să ajungi niciodată, pentru că îți este frică să ieși din zona de confort.

În momentul în care am învățat să ies din zona de confort, mi s-a schimbat viața, a afirmat Andreea Raicu.

andreea raicu

Sursa fotografiilor: Pan Ioan 

Andreea Bârsan și Iulia Magyari

1 thought on “Andreea Raicu: Trebuie să ai curajul să ieși din zona de confort!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *