Andreea Hoza este specialist în nail art de mai bine de 7 ani. Își dedică timpul perfecționării continue în vederea oferirii celor mai bune servicii.
Cu o atitudine extrem de pozitivă, o energie debordantă și un zâmbet larg, bistrițeanca poate cuceri orice clientă care trece pragul salonului în care lucrează.
În cele ce urmează, Andreea ne dezvăluie care sunt tendințele în manichiură pentru anul 2019, dar și care sunt cele mai importante aspecte legate de meseria pe care o practică.
Povestește-ne cum a început pasiunea ta pentru nail art.
Pasiunea mea pentru nail art începe tocmai la vârsta de 15 ani. Atunci am considerat că este momentul în care trebuie să fac ceva cu viața mea, să descopăr ceea ce mi se potrivește, ca mai apoi să îmi urmez visul. Știam că mă atrage partea aceasta de înfrumusețare, de cosmetică, dar nu știam cu exactitate ceea ce îmi doresc să fac după terminarea liceului.
Din acest motiv am hotărât să merg la un curs cu mai multe specializări, printre care, unghii tehnice, manichiură-pedichiură, dar și coafor. După absolvire, am observat că cel mai potrivit pentru mine este cursul de unghii tehnice, manichiură-pedichiură.
Am început să lucrez de acasă, însă mi-am dat seama că cel mai bine era să lucrez într-un salon, ceea ce am și făcut timp de doi ani. Cu toate astea, am realizat că nu eram pe deplin mulțumită, simțeam nevoia de a evolua mai mult în acest domeniu și am hotărât să mă mut la un alt salon. De atunci lucrurile merg din ce în ce mai bine!
Am văzut un anunț pe facebook, în care una dintre fetele pe care le apreciez foarte mult, Patricia Patco își căuta o colegă în acest domeniu. Îmi puneam tot felul de întrebări, nu eram sigură dacă să merg sau nu, mă gândeam că poate o să pierd din cliente, sau că nu o să fie ușor să lucrez lângă cineva cu mai multă experiență decât mine. Însă, în cele din urmă mi-am făcut curaj și am început să lucrez alături de ea. Mi-am dat seama că a fost cea mai bună alegere și că sunt o norocoasă. Datorită ei am reușit să mă perfecționez și să ajung să iubesc această meserie. Acum mă implic cu mult drag în tot ceea ce fac și simt că am acumulat experiența și încrederea de care aveam nevoie.
Ce înseamnă ”unghii tehnice” pe înțelesul tuturor?
Una dintre cele mai bune metode de a avea întotdeauna unghii frumoase și îngrijite. Foarte multe femei nu au timp să își facă unghiile cu ojă normală o dată la două zile și inevitabil aceasta se desprinde de pe unghii, prin faptul că intră în contact cu apa și alți factori care o deteriorează cu ușurință, ea nefiind foarte rezistentă. Atunci soluția este aplicarea unghiilor tehnice, care sunt cu mult mai rezistente.
Cum decurge o zi obișnuită la locul de muncă?
Ajung la muncă în jurul orei 09:00- 10:00, în funcție de cum am stabilite programările. Primul lucru și cel mai important este sterilizarea ustensilelor. De asta mă ocup atât eu, cât și colega mea Patricia, în funcție de care ajunge prima la salon. Pregătim totul cu multă atenție pentru ca lucrurile să funcționeze bine întreaga zi și clientele să fie mulțumite. Consider că este foarte importantă atmosfera. În salon suntem 6 fete și un băiat. Ne comportăm ca într-o familie și avem grijă să păstrăm o atmosferă plăcută prin râsete și glume. Cu ei îmi petrec majoritatea timpului și e foarte important să fie un mediu frumos și călduros.
Cât de des trebuie să meargă o femeie la manichiură și pedichiură?
La manichiură este recomandat ca o femeie să meargă o dată la 3-4 săptămâni. Aspectul acesta diferă în funcție de cum cresc unghiile fiecăreia. În ceea ce privește pedichiura, aceasta se poate face și o dată la 4-5 săptămâni, deoarece aici este o creștere mult mai lentă.
Care este secretul unei manichiuri de invidiat?
Nu există un secret anume, dar trebuie să se pună mare accent pe manoperă și calitatea produselor. Contează foarte mult ca unghiile să fie cât mai corect lucrate, pentru a rezista și pentru a avea un aspect frumos și îngrijit.
Care este modelul pe care clientele ți-l cer cel mai des?
Nu există un model anume, gusturile diferă în funcție de preferințele fiecărei cliente. Înainte, majoriatea femeilor preferau manichiura french. Acum majoritatea preferă unghiile micuțe, într-o singură culoare, cât mai naturale și practice.
Poți practica această meserie dacă nu ai talent?
Consider că nu se poate, ai nevoie de talent și un simț estetic bine definit. Acest lucru l-am descoperit și eu pe parcurs prin multă muncă și învățând foarte multe lucruri utile de la specialiști precum este colega mea, Patricia. Ea are multă experiență în acest domeniu. Totodată, este trainer și a știut să mă îndrume corect pentru a evolua. Mi-a spus că am talent și asta m-a ajutat să învăț într-un timp foarte scut. Deci, da, îți trebuie talent!
Există opinii care susțin că unghiile tehnice nu sunt sănătoase și că produsele atacă unghia naturală. Tu ce părere ai despre lucrul acesta?
Nu este adevărat, totul pornește de la modul în care sunt lucrate unghiile. Dacă manichiura este executată corect, nu există motive pentru care unghia naturală să se distrugă. În schimb, dacă nu este executată corect și acestea sunt pilite excesiv, sau gelul de pe ele este luat jos într-un mod incorect, unghiile se subțiază și se refac destul de greu. Totodată, este foarte importantă sterilizarea ustensilelor utilizate, din păcate, ignoranța unor manichiuriste afectează sănătatea clientelor!
Care sunt tendințele în manichiură pentru anul 2019?
În 2019 se va ține cont mai mult de aspectul natural al unghiilor și nu se vor aplica prea multe modele. Una dintre formele ideale pentru unghii în anul 2019 este forma ovală, care oferă un aer rafinat și delicat manichiurii. De asemenea, sunt și foarte practice. O altă formă foarte apreciată, care se regăsește pe lista tendințelor în anul 2019 este forma pătrată, clasică, care are un aspect plăcut și elegant. Se merge foarte mult pe simplitate, de preferat într-o singură culoare. Ce poate fi mai frumos și mai elegant decât o manichiură roșie? În ceea ce privește culorile, se va purta în special negru, nude și roșu.
Care sunt cele mai mari satisfacții în acest domeniu?
Faptul că pot să muncesc și programul îmi permite să merg și la facultate. Mă bucur că pot să mă întrețin singură și nu depind de părinți. Lucrez într-un mediu curat și plăcut, iar asta e tot ce contează.
Cum devi tehnician de unghii?
Pentru a deveni tehnician de unghii trebuie să ai în primul rând un curs de bază foarte bun. Un adevărat specialist, un trainer talentat te va îndruma corect spre această meserie.
Ce i-ai transmite unei domnișoare care dorește să practice această meserie?
Multă muncă și ambiție!
Sursa foto: Andreea Hoza
Andreea Bârsan